Achtergrondinformatie 7xMartijn

Geschreven op 30 juli 2013

Koop snel je kaartje voor de première op 12 september! De première zal plaatsvinden in Amsterdam Roest en voor 5 euro (excl. service en transactiekosten) ben jij erbij! Om 20:30 inloop en om 21:00 aanvang van de film. Klik HIER om een kaartje te kopen. De dresscode is: Gala, dus trek die ene fantastische jurk of dat ene pak maar alvast uit je kast!

Over de documentaire 7x Martijn

De documentaire 7xMartijn neemt je mee in het leven van een gezin . Ouders, broers en zussen laten zien welke invloed een kind met een handicap op hun leven heeft. Verandert dit je? Wat doet dit met je als kind en als volwassene? Hoe ga je hiermee om?
Schermafbeelding 2013-07-30 om 15.15.29
En Martijn? Wat vindt hij er zelf eigenlijk van? Hoe ziet zijn leven eruit? Tijdens de documentaire wordt er een vertaalslag gemaakt naar de actualiteit: de bezuinigingen op de zorg. Mag je van een mantelzorger vragen om meer te gaan zorgen in de toekomst? En waar ligt dan de grens?

“Ik illustreer in de documentaire 7x Martijn het gevoel dat er óver ons word gepraat, maar nooit mét ons. Hoeveel invloed heb je eigenlijk op besluiten die in Den Haag gemaakt worden? Besluiten waarvan de impact soms direct voelbaar is.” Lees verder…

Over de maker Eline Bodbijl

Eline Bodbijl (29jaar) dacht dat ze altijd in de zorg zou werken. Dit is wat ze kon en wat van haar verwacht werd. Tot zij 6 jaar geleden last begon te krijgen van een terugkerende burn-out die haar dwong om, na 10 jaar hulpverlener te zijn geweest, nog eens goed naar haar leven te kijken. Lees verder over Eline Bodbijl

Over crowdfunden

“De crowdfundingcampagne voor de documentaire 7xMartijn was een pittige klus. Ik kwam voor enorm veel uitdagingen te staan en aangezien ik de campagne in mijn eentje deed bestond mijn leven in die twee maanden vooral uit weinig slaap, veel afhaalchinees, honderden mailtjes versturen, twitteren, facebooken en linkedinnen. Ik kreeg de ene na het andere fantastische email van families die zich in mijn verhaal herkende en erg benieuwd waren naar mijn documentaire. Steun kwam vaak uit onverwachte hoek en ik was ontzettend ontroerd door de hoeveelheid vrienden, maar ook onbekenden mijn film financieel wilden steunen.” Lees verder over de crowdfundingcampagne van 7XMartijn.

2 Responses

 1. van Meijel zegt:

  Is er een mogelijkheid om aan deze documentaire te komen. Woon in Heerlen en kon niet komen naar de première!
  Ben 30 jaar mantelzorger en zit nu in een Burn-Out.
  Graag zou ik deze docu in mijn bezit krijgen.
  Mogelijkheid?
  Met vriendelijke groet
  Harrie van Meijel

Reageer

Captcha Captcha Reload